Alapvető tippek az egészségesebb emésztőrendszer és erősebb mikrobiom érdekében

bélflóra

Az emésztőrendszer egészsége nagyobb hatással van rád, mint gondolnád. Hatással lehet az gondolkodásmódodra, a koleszterinszintedre, a bőröd egészségére és az immunrendszeredre is. Még reggelente is, és az egész napos mentális tisztaságod is az emésztőrendszer egészségétől függ – egy gyakran figyelmen kívül hagyott alapvető tényező a mindennapi jóllét szempontjából.

 

De mit értünk pontosan “emésztőrendszer egészség” alatt? Az emésztőrendszer egészsége a emésztőrendszer és a mikrobiom közötti szimbiontikus kapcsolatra utal. Amikor mindkettő együtt dolgozik, akkor a szerveid, szöveteid, agyad és immunrendszered megkapják a szükséges tápanyagokat, hogy a lehető legjobban működhessenek.

 

Nézzük meg, hogyan működik együtt az emésztőrendszer és a mikrobiom. Majd megbeszéljük néhány ötletet is, amelyek segíthetik az általános egészségüket a mindennapi gyakorlati tanácsokkal.

 

Az Emésztőrendszer

Az emésztőrendszer az ételek és folyadékok kémiai összetevőikre bontásának folyamatára utal. Ez a gyomor, a vékonybél és a vastagbél közötti közös erőfeszítés eredménye, amely fokozatosan feldolgozza az ételeidet, amíg a szénhidrátok, fehérjék és zsírok, amelyeket eszel, tápanyagokká válnak, amelyeket a szervezeted energia előállítására vagy sejtmegújításra használ fel. Az emésztőrendszernek szerepe van a testből történő hulladékok és méreganyagok eltávolításában is.

 

A Bélflóra

Az emésztőrendszer egészségének második komponense a bélflóra. A bélflóra a jó baktériumok és egyéb mikroorganizmusok egyensúlyára utal, amelyek az emésztőrendszerben élnek. Ezek a trilliárdnyi mikroorganizmus együttműködnek az emésztőrendszerrel, hogy felszívják és szintetizálják a tápanyagokat. Az egészséges bélflóra kritikus szerepet játszik a mindennapi egészségben. Segít kialakítani egy erősebb immunrendszert és jobb anyagcserét. Támogatja a mentális tisztaságot, a hangulatot és a szív egészségét is.

 

5 Tipp az Emésztőrendszer Egészségének Javításához

 

Az együttműködő emésztőrendszer és az egyensúlyban lévő bélflóra számos előnyt nyújt. Íme néhány biztonságos, természetes és egyszerű ötlet, amelyek segíthetik az emésztőrendszer egészségét minden nap.

 

1. Fogyassz sok probiotikumot a hasznos baktériumok számának növeléséhez a bélben. A kefír, a kimchi, a kombucha és a miso erjedt ételek általában jó források. Az ízesített joghurt is lehet egy lehetőség. Azonban tartsd észben, hogy az élelmiszerekben található probiotikumok mennyisége nem mindig következetes vagy elég magas ahhoz, hogy észrevehető előnyöket nyújtson, mint egy étrend-kiegészítő. És ha joghurtot fogyasztasz, figyelj az esetleges hozzáadott cukorra.

 

2. Add hozzá a prebiotikumokat az étrendedhez, hogy a alsó emésztőszervet speciális növényi rostokkal lásd el, amelyek táplálják a hasznos baktériumokat és könnyebbé teszik a szervezeted számára a tápanyagok felszívódását. Ezek a prebiotikumok olyan ételekben találhatók, mint a banán, az spárga, a fokhagyma és a teljes kiőrlésű gabonafélék. Egy magas minőségű prebiotikum kiegészítő is rendkívül hatékony lehet.

 

3. Próbáld ki a emésztőenzimeket. Ezek segítik az emésztőrendszert a zsírok, fehérjék és szénhidrátok kisebb molekulákká bontásában, amelyek könnyebben felszívódnak. Egy minőségi étrend-kiegészítő szedése vagy természetes ételek, mint a ananász, a mangó és a méz fogyasztása többet szolgáltathat a testednek.

 

4. Minimalizáld az édességek és cukrok fogyasztását, hogy fenntartsd az egészséges baktériumok egyensúlyát. A vissz

 

afogás segíthet abban is, hogy kevésbé puffadj fel, vagy hogy egész napos energia szinted egyenletesebb legyen.

 

5. Mozogj eleget. Egy 2014-es tanulmány szerint a rendszeres testmozgás többféle bélflóra sokféleséghez vezetett az atlétáknál. És a bélflóra nagyobb sokfélesége jobb emésztést és általánosan javult egészséget eredményez.

Sbiotic- probiotikum

Sbiotic Probiotikum

Hatékony segítség a bélflóra egyensúlyának helyreállítására

Kategória
Kategóriák